“Marx Lounge” una instal·lació d’Alfredo Jaar

Del 15 de febrer al 15 de maig de 2001 es pot visitar al Centro Andaluz de Arte Contemporáneo de Sevilla l’exposició “Marx Lounge” de l’artista xilè Alfredo Jaar.

Les idees de Karl Marx continuen en l’actualitat suscitant debat, com testimonien la gran quantitat de simposis, publicacions i exposicions recents. Si bé aquest fet podria atribuir-se a la crisi econòmica actual, també és cert que reflecteix debats més amplis dins de la teoria cultural i la crítica contemporània que busquen interrogar i repensar contínuament el sistema capitalista.

En resposta a aquest augment d’interès, Alfredo Jaar presenta “Marx Lounge”, un espai on el públic té accés a un extens arxiu de material de lectura centrat en les idees filosòfiques, polítiques, econòmiques i humanes de Marx i d’altres teòrics, filòsofs i escriptors marxistes.

La peça central és una gran taula plena de llibres en un espai vermell. A més de llibres de i sobre Karl Marx, es podran trobar obres de teòrics i filòsofs com Slavoj Žižek, Stuart Hall, Jacques Rancière, Judith Butler, Ernesto Laclau, Chantal Mouffe, Fredric Jameson, Pierre Bourdieu, Frantz Fanon i d’altres que són mostra de l’extraordinària quantitat de coneixement generat en les últimes dècades. Segons l’artista, hi ha hagut una veritable revolució intel·lectual però hi ha una gran distància entre aquesta i el món real. Jaar convida el públic a seure a llegir i reflexionar sobre la importància i viabilitat del marxisme en el context contemporani. Idees que poden servir-nos per comprendre una mica millor el nostre present.

Aquesta sala de lectura estarà acompanyada per una exposició de diferents edicions de col·leccionista en diversos idiomes d’obres tan significatives com El Capital o el Manifest Comunista, que han estat cedides pel bibliòfil Emili Gasch.

Podeu llegir una ressenya de l’exposició a Público.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.