L’entrada de Bandera Roja al PSUC

Segons els records i testimonis de molts antics comunistes, un dels fets que van marcar la trajectòria clandestina del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) va ser la incorporació a les seves files del nucli d’activistes procedents de l’Organització Comunista d’Espanya (Bandera Roja) a 1974. Un esdeveniment que en opinió d’aquells, va alterar els equilibris interns del partit i va representar un factor, d’entre molts, que expliquen la crisi del PSUC en els anys de la transició a la democràcia.

L’historiador Giame Pala en el seu article “Una semilla de discordia: la entrada de Bandera Roja en el PSUC“, publicat el 2010 al número VIII de la Revista HMiC, analitza tot el procés d’entrada del grup de “Bandera Roja” al PSUC, descriu el contingut de les negociacions entre les direccions d’ambdues organitzacions i avalua l’impacte que realment va tenir en la militància comunista.

This entry was posted in Història and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to L’entrada de Bandera Roja al PSUC

  1. Pingback: Novetat editorial: el PSUC i la política unitària | El bloc de l'ACIM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>