Majakovskij en Amèrica

L’editorial Gallo Nero Ediciones acaba de publicar, per primer cop en castellà, “América”, l’obra on Vladimir Majakovskij descriu el seu viatge de tres mesos el 1925 als Estats Units d’Amèrica, passant per Cuba i Mèxic.

Just en el moment de màxim reconeixement, el poeta rus deixa Moscou per embarcar-se cap Amèrica. Es tracta d’un viatge que tenia planejat de fa temps, però que per problemes amb el permís d’entrada als EEUU havia anat ajornant.

El viatge durarà de juliol a octubre de 1925. Majakovskij descriu en el llibre, amb gran riquesa de detalls, les seves impressions dels divuit dies de navegació, el seu pas per l’Havana i Mèxic i finalment la seva estada als Estats Units, objectiu del seu viatge. Majakovskij serà el primer poeta de la Rússia soviètica en visita “oficial” a l’imperi del capitalisme, una país del que ja havia escrit abans de visitar-lo, fascinat, com a poeta futurista, per la ciutat de Chicago, Broadway o les estacions de metro de Nova York.

Teniu una àmplia ressenya del llibre a Público.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.