“Una luz dura, sin compasión”: el moviment de la fotografia obrera, 1926-1939

Fins al 22 d’agost d’aquest any teniu la possibilitat, si aneu Madrid, de visitar al Museu Reina Sofia (encara que no ens agradi el nom) l’exposició “Una luz dura, sin compasión. El movimiento de la fotografía obrera, 1926-1939“.

En aquesta mostra es fa una recorregut per un període històric en què la fotografia es va posar al servei del moviment obrer. Es tracta del moviment de la fotografia obrera, nascut de la Tercera Internacional i que va tenir el seu moment inicial en l’Alemanya de Weimar, concretament en el concurs convocat el 1926 per la revista AIZ (Arbeiter Illustrierte Zeitung, revista il.lustrada dels treballadors). Simultàniament, a la Unió Soviètica neix la revista Sovetskoe Foto amb la missió de liderar i coordinar la cultura fotogràfica soviètica. Poc a poc el moviment de la fotografia obrera s’expandeix entre l’esquerra del centre i nord d’Europa i als Estats Units; arribant a impregnar les experiències del Front Popular a Espanya i França. Cap a 1939, amb la fi de la Guerra Civil Espanyola i l’inici de la Segona Guerra Mundial, s’inicia el declivi d’un moviment que havia donat a llum a noms com Sergei Tretyakov, David Seymour, Robert Capa, Paul Strand o Tina Modotti, entre molts altres.

Podeu llegir una ressenya de l’exposició a Fotógrafo Digital, Público i El País.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.