“Marx reloaded”, documental sobre la vigència del pensament de Marx

Marx Reloaded” és un documental cultural que examina la vigència de les idees socialistes del filòsof Karl Marx per entendre la crisi econòmica i financera mundial actual.

Avui una nova generació de filòsofs, artistes i activistes polítics estan tornant a les idees de Marx per intentar donar sentit a la crisi i considerar si un món sense capitalisme és possible. És la severitat de la recessió en curs una mostra que els dies del sistema capitalista estan comptats? Irònicament, 20 anys després de la caiguda del Mur de Berlín, podria ser que el comunisme podria proporcionar la solució als creixents reptes econòmics i ambientals que enfronta el planeta?

Escrita i dirigida per Jason Barker – ell mateix un escriptor experimentat, professor, traductor i doctor en filosofia – “Marx Reloaded” inclou entrevistes amb diferents pensadors: Norbert Bolz, Micha Brumlik, John Gray, Michael Hardt, Antonio Negri, Nina Power, Jacques Rancière, Peter Sloterdijk, Alberto Toscano i Slavoj Zizek.

Aquí teniu el trailer del documental

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Filosofia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.