Written in Red: The Communist Memoir in Spain

Written in Red: the Communist Memoir in Spain, de la hispanista estadounidenca Gina Herrmann, és un estudi sobre l’impacte profund de la cultura i la política internacional comunista en les lletres espanyoles; de les conseqüències estètiques i ideològiques de la subjectivitat comunista com retòrica reconstruïda a través del gènere de les memòries.

A l’obra s’analitzen les autobiografies de sis militants comunistes espanyols: Dolores Ibárruri, Maria Teresa León, Rafael Alberti, Jorge Semprún, Tomàs i Teresa Pàmies per mostrar l’evolució fascinant, i sovint dolorosa, de la seva política des del començament de la guerra a través dels seus llargs anys d’exili. Tot i que han explicat les seves històries per separat, aquest llibre és el primer a recopilar, comparar i interpretar ells dins del seu context històric i intel • lectual i des d’una perspectiva comparativa que té en compte l’evolució recent en els estudis soviètics.

El treball insisteix en l’estètica literària dels textos de memòria política, així com en la defensa d’una categoria psicohistòrica de la interioritat política a través de la internalització de forma col·lectiva sentit i viscut les identitats polítiques

Poseu llegir la ressenya de Gabriel Jackon a Revista de libros

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Història i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.