Marxists Internet Archive: el principal repositori de marxisme de la xarxa

El Marxists Internet Archive (MIA) és una biblioteca virtual multilingüe, col·laborativa i no comercial que es dedica a recopilar textos d’autors marxistes distribuïts sota llicència de Creative Commons. Compta també amb una secció de “Fitxers suplementaris” on s’ubiquen escrits d’autors que no es poden considerar com marxistes, però que són fonamental per entendre l’evolució d’aquest corrent de pensament: anarquistes, socialdemòcrates, socialistes utòpics. Amb els seus diversos arxius en diferents llengües, secció de referència i arxius temàtics, el MIA és avui dia la base de dades sobre el marxisme més completa.

L’arxiu va ser creat el 1990 per una persona coneguda només pel seu sobrenom d’Internet, Zodiac, que va començar a arxivar el marxisme per la transcripció de les obres de Marx i Engels a E-Text.  El lloc web, i el grup de voluntaris que hi treballen, ha augmentat exponencialment des dels seus inicis. Actualment el portal té una setantena de voluntaris en més de trenta països diferents, conté més de 50.000 articles en 48 llengües, entre elles en català i castellà, encara que la més completa és l’anglesa, que abasten les obres d’uns 600 autors.

El MIA s’ha convertit així en un repositori de referència que apareix en el catàleg d’OCLC WorldCat i ha estat seleccionat com a arxiu per institucions com la British Library.

El MIA està obert a la col·laboració de nous voluntaris, pots trobar com fer-ho al taller per a voluntaris.

This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Marxists Internet Archive: el principal repositori de marxisme de la xarxa

  1. Pingback: Correspondència de Rosa Luxemburg | El bloc de l'ACIM

  2. Pingback: Espaces Marx, una iniciativa marxista a França | El bloc de l'ACIM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>