Comunisme i islamisme

Islam and Communism in the 20th century: an historical survey és un breu estudi en anglès del periodista nordàmerica Stephen Suleyman Schwartz, publicat al 2009 pel Center for Islamic Pluralism, del que Schwartz és director. El treball està centrat, principalment, en les relacions entre el comunisme internacional i la umma islàmica o comunitat mundial musulmana, una qüestió poc tractada per la historiografia. No es tracta, doncs, d’un estudi sobre les polítiques de l’antiga URSS o la Tercera Internacional respecte als musulmans, un tema que sí ha estat estudiat amb més detall, sinó sobre les relacions entre comunisme i islamisme al llarg de la història del segle XX.

Al treball també es tracten qüestions més properes a nosaltres com el paper dels àrabs en la guerra civil o els contactes comunistes amb Abd el-Krim, líder de la resistència contra el colonialisme espanyol al nord d’Àfrica.

Podeu descarregar el PDF a:

http://www.islamicpluralism.org/documents/islam-communism.pdf

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Història i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.