Classes socials i cinema anglès a la Filmoteca

La Filmoteca de Catalunya ha programat pel mes de juny de 2011 un cicle de cinema britànic sota el títol A Touch of Class: classes socials i cinema a la Gran Bretanya“.

El cicle és fruit dels contactes de la Filmoteca amb el British Film Institute, que l’any passat va celebrar el seu 75è aniversari, i està comissariat per Josephine Botting, llicenciada en cinema i amb un màster en films espanyols de terror. Botting, que serà a la sala el dia 13  a les 19.15 h. per presentar el cicle, treballa a l’Arxiu Nacional del BFI des de 1998.

A Touch of Class revisa 29 llargmetratges, filmats entre 1927 i 2010, que tracten des de diferents perspectives un tema recurrent en el cinema britànic: el sistema de classes i la lluita social.

Com diu la comissària “oferim una selecció de pel·lícules que tracten un tema britànic per excel·lència: el sistema de classes. Els britànics sempre han estat obsessionats amb la classe; no tant per la qüestió de les diferències econòmiques, tot i que n’és un element, sinó més aviat com una qüestió de naixement i educació que conforma un element primordial a l’hora de percebre la manera de ser de la societat britànica, tant des de fora del país com des de dins.”

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.