Ha mort el filòsof marxista Adolfo Sánchez Vázquez

Ahir 8 de juliol va morir a Mèxic D.F. el filòsof Adolfo Sánchez Vázquez.

Afincat a Mèxic, des del seu exili d’Espanya el 1939, Adolfo Vázquez va ser un renovador del marxisme. Pel filòsof, originari d’Algècires (Cadis), on havia nascut el 1915, el materialisme de Karl Marx no oblida ni nega en absolut la contribució de l’idealisme per a la seva nova concepció materialista del món, sinó més aviat ressalta el seu caràcter actiu transformador, transformació, però, que gira només en la consciència del subjecte el que limitaria la seva acció real i transformadora de la realitat.

La premsa mexicana, en publicacions com La Jornada, Excelsior, Milenio o El Universal, s’han fet eco d’aquest luctuós fet, recordant la seva figura. A casa nostre Público, també ha fet una breu ressenya sobre el filòsof.

This entry was posted in Biografies, General and tagged , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>