Espaces Marx, una iniciativa marxista a França

Com ja vam fer en el seu dia en aquest mateix bloc amb el Marxists Internet Archive (MIA) o la web “Els arbres de Fahrenheit“, mantinguda per l’Espai Marx, avui presentem una altra web marxista, en aquest cas francesa, Espaces Marx.

L’associació Espaces Marx va nàixer, per iniciativa del Parti communiste français, a les acaballes de 1995 i es va fer ràpidament un lloc en el panorama teòric francès, especialment entre els marxistes. I és que, sense pretendre un monopoli, l’associació s’ha convertit en un lloc de trobada, un laboratori de noves idees i de confrontació, oberta a diferents corrents de pensament i experiències de transformació social, una eina de treball per a grups. Els Espaces Marx formen part, com l’ACIM, de transform!: xarxa europea per al pensament alternatiu i el diàleg polític.

En la seva web podem trobar articles i estudis sobre diferents temàtiques des d’una perspectiva marxista o crítica. Concretament està estructurada en els següents apartats: crisi i capitalisme, desenvolupament/ecologia, cultura, el retorn de Marx i les seves teories crítiques , ciència, treball, democràcia, mundialització, dinàmiques socials i polítiques, Europa i revolució.

En definitiva una web clau per estar al cas dels debats en l’àrea marxista a França.

This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>