Marx en el Soho de Howard Zinn

Marx in Soho” és un monòleg teatral escrit el 1999 per l’historiador nordamericà Howard Zinn. En ella Zinn planteja el retorn de Karl Marx a l’actualitat. A Marx se’l permet tornar a la terra durant una hora, però per un error burocràtic apareix al Soho de Nova York en lloc del de Londres, on havia viscut.

Marx aprofita per repassar davant de l’auditori el seu pensament, la seva obra i les tergiversacions que ha patit, la societat que troba i l’evolució del capitalisme. També aprofita per explicar qüestions personals sobre la seva família, l’amistat amb Friedrich Engels o les discussions teòriques amb Mikhail Bakunin.

L’obra té traducció al castellà de José Sastre: Marx en el Soho, Hondarribia : Hiru, 2002.

Us presentem alguns dels capítols de l’obra de la ma de l’actor Fenton Wilkinson, amb subtítols en castellà.

Què és el capitalisme?

Sobre el comunisme

Sobre la Comuna de París

El col·lapse del capitalisme

Tot és possible

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>