Sobre el comunisme, abans i després de la seva “mort”

Quina va ser la realitat quotidiana de la URSS? Com entendre el futur de la idea comunista des del present?

Dijous 22 de desembre a les 19.30 h. a l’Espai Mallorca (Carme, 55, Barcelona)

Amb la participació de:

Vasile Ernu, nascut a Moldàvia. Ernu es defineix com un “ciutadà soviètic” i és autor del llibre Nacido en la URSS publicat per Edicions Akal, una radiografia de la vida diària en la URSS.

Rafael Poch de Feliu va ser corresponsal de La Vanguardia a Rússia i a Xina, actualment és corresponsal a Berlin. És autor entre uns altres, dels llibres La Gran Transición, Rusia 1985-2002, (editorial Planeta Critica, Barcelona), Tres preguntas sobre Rusia; Estado de mercado, Eurasia, Fin del mundo bipolar (editorial Icaria, Barcelona)

Moderador: Roger Mateos, periodista de la secció política de l’Agència EFE Catalunya, autor d’El país del presidente eterno. Crónica de un viaje a Corea del Norte (Editorial Milenio)

El 26 de desembre es compleixen vint anys de la disolució formal de l’URSS, i ens trobem una altra crisis sistèmica. El canvi desitjat  pels països de l’antiga URSS i d’Europa de l’Est sembla haver-se reduït a un canvi de figures del poder: “… entre el Món que hem deixat enrera i el món en el que ens hem integrat no existeix una diferència fonamental, sino només de matisos, d’envoltori. Si el Món en que vivíem es centrava en la repressió política, el món en el que entrem es centra en la repressió econòmica. Dues cares de la mateixa moneda. Vasile Ernu.

Debat organitzat per Casa de l’Est, amb el recolzament del Instituto Cultural Rumano i Foca Ediciones

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.