Segon Congrés d’Història del PSUC: Canvi de dates !!!

¡NOTIFICACIÓ DE CANVI DE DATES!

Atesa la possibilitat que es tornin a convocar eleccions generals pel 26 de juny, i què, de ser així, interferirien les tasques del Congrés i la seva visibilitat mediàtica, el comitè organitzador considera prudent endarrerir la celebració del Segon Congrés d’Història del PSUC. La data més adient, una vegada ja començat el nou curs acadèmic, activitat que ocupa bona part dels i les ponents, comunicants i potencials assistents, és la del 6, 7 i 8 d’octubre de 2016. Es manté el programa i es perllonga fins el 15 de juny la presentació definitiva de les comunicacions. En qualsevol cas, ja es poden fer efectives les inscripcions par participar-hi, d’acord amb els termes descrits en aquesta circular i en el compte corrent que s’hi assenyala.

SEGON CONGRÉS D’HISTÒRIA DEL PSUC

Barcelona, 2016
Museu d’Història de Catalunya

TERCERA CIRCULAR
(març de 2016)

El juliol de 2016 es compliran 80 anys de la fundació del Partit Socialista Unificat de Catalunya, un partit fonamental en la història de les classes treballadores i populars i en la del nostre país. Ho fou durant el anys de la guerra civil i, més endavant, en la lluita contra la dictadura franquista; protagonista, també, de la transició. El pes de la seva intervenció en aquestes tres etapes de la història de Catalunya han fet d’ell, més enllà de la crisi de començaments de la dècada dels vuitanta, un referent per a les generacions actuals, d’historiadors i de lluitadors socials. Amb motiu d’aquest aniversari el Grup d’Estudis República i Democràcia (GERD) de la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb l’Associació Catalana d’Investigacions Marxistes i la Fundació Nous Horitzons organitzen un segon congrés d’història del PSUC, que es desenvoluparà en tres apartats: les generacions militants, els seus combats i el PSUC en la transició.

 

PROGRAMA:

PRIMERA JORNADA

10-10.30 Recepció i inscripció.

10.30-11.30:Conferència inaugural: El moviment comunista i la lluita per la democràcia

11.30-12 En el record dels que ens han deixat: Francisco Fernández Buey i Miquel Caminal ; a càrrec de Víctor Rios i Anna Salles.

PRIMERA SESSIÓ : Militants del PSUC

12-14.00. La generació de la guerra: José Luis Martín Ramos ; Josep Puigsech
Debat

16-18. La generació de la dictadura: Nàdia Varo ; Xavier Domènech ,
Debat

18-20. La generació de la transició: Andreu Mayayo ; Juan Andrade
Debat

SEGONA JORNADA

SEGONA SESSIÓ: Combats del PSUC
10-12. El combat cultural. Maria Campillo ; Joaquim Sempere
Debat

12-14. El combat nacional. Manel López Esteve ; Giaime Pala
Debat

16-18. Combats socials. Els moviments veïnals. Marc Andreu ; Jordi Mir
Debat

18-20. Motor de la lluita antifranquista : mobilització de masses i política unitària. Carme Molinero, Pere Ysàs ; Francisco Erice
Debat

TERCERA JORNADA

10-12. Relació de comunicacions presentades al congrés

TERCERA SESSIÓ Transició i Crisi

12-14. Aproximació històrica. Carme Cebrián ; Joan Tafalla; Ferran Gallego

16-17.30. Taula de testimonis

17.30-19.30 Debat

Conclusions del congrés i cloenda

PRESENTACIÓ DE COMUNICACIONS

Les comunicacions hauran d’atenir-se a les següents normes:

S’acceptaran comunicacions en totes les llengües oficials de l’estat, així com en alemany, anglès, italià, francès i portuguès.

Les propostes de comunicació es faran arribar al Comitè Organitzador per mitjà d’un document de text adjunt a un missatge i en format Word o compatible, enviat a l’adreça de correu electrònic Josep.Martin@uab.cat. En elles s’inclouran el títol de la comunicació, un resum d’unes 600 paraules i algunes dades personals del/de la comunicant: nom, adreça electrònica, adreça postal, situació professional, institució a la qual pertany.

L’organització del congrés comunicarà per correu electrònic l’acceptació o no de les propostes rebudes.

El text definitiu de la comunicació s’enviarà a l’adreça electrònica abans indicada mitjançant un document de text adjunt a un missatge, i en format Word o compatible, abans del 15 de març de 2016.

L’extensió màxima de cada comunicació serà de 9.000 paraules, inclòs els espais, les notes i la bibliografia.

Les normes per a la redacció de les comunicacions s’enviaran als comunicants, juntament amb l’acceptació de la seva comunicació, mitjançant un missatge de correu electrònic.

Les comunicacions es publicaran en el Dipòsit Digital de Documents de la UAB [http://ddd.uab.cat/] si no hi ha cap indicació en contrari per part de l’autor/a.

INSCRIPCIÓ

La inscripció donarà dret al corresponent certificat d’assistència. Es podrà fer mitjançant ingrés en el següent compte bancari: 2100 – 0424 – 33 – 0200332723 ; o també en,o en el mateix lloc i dia de celebració del congrés

Els comunicants tindran una rebaixa en el preu de la inscripció del 50% i dret a un certificat específic.

Pels estudiants que acreditin la seva condició la inscripció serà gratuïta i podran sol·licitar també un certificat d’assistència

Comitè Organitzador

José Luis Martín Ramos (GERD-UAB)
Francisco Morente (GERD-UAB)
Giaime Pala (GERD-UAB)
Josep Puigsech (GERD-UAB)
Eduard Amouroux (Fundació Nous Horitzons)
Carme Cebrián (Fundació Nous Horitzons)
Antoni Lucchetti (ACIM)
Mariano Aragón (ACIM)
Manuel Bueno (FIM-Secció d’Història)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats, Història, Notícies de l'ACIM i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.