El Ministeri de Cultura rep una còpia de l’arxiu de José Díaz

El Ministeri de Cultura ha rebut en donació per al Centre Documental de la Memòria Històrica (CDMH) de Salamanca una còpia digital de fotografies i altres documents que integren l’arxiu personal de José Díaz Ramos, secretari general del Partit Comunista d’Espanya d’Espanya entre 1932 i 1942. Per això, el Ministeri ha subscrit un conveni amb Dolores Díaz Bogdanov, néta i hereva de Díaz Ramos.

La figura de José Díaz és de notable importància per al coneixement del moviment obrer espanyol durant la Dictadura de Primo de Rivera, la Segona República, la Guerra Civil i l’exili. Díaz va ser escollit secretari general del PCE el 1932, va exercir el càrrec fins a la seva mort a Tbilisi (Geòrgia) al març de 1942.

La donació d’aquest fons permet completar la documentació que el CDMH conserva sobre José Díaz: correspondència amb altres membres i dirigents del partit, una mostra significativa dels seus discursos i intervencions polítiques i diferents articles sobre el Partit i sobre la repercussió de la seva política a Espanya, sobre la guerra civil o sobre la importància de la unitat del Front Popular per combatre Franco. A més, el 2005, es va aconseguir documentació singular a Tbilisi (Geòrgia), relativa al període en què José Díaz va viure en aquesta capital.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Història i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.