120 anys de Primer de Maig, 1889-2009: ara en web

La Consejería de Educación, Ciencia y Cultura de Castilla-La Mancha, la Fundación Anastasio de Gracia-FITEL i l’Asociación de Amigos del Archivo Histórico Provincial de Guadalajara, han presentat el web 120 años del 1º de Mayo.

La pàgina, estrenada amb motiu del 80è aniversari de la primera celebració democràtica de la Festa del Treball a Espanya, mostra els materials aplegats per l’exposició realitzada per a commemorar l’aniversari internacional de la reivindicació de la jornada laboral de 8 hores, una exposició que durant més de dos anys ha estat itinerant per diverses ciutats espanyoles, on ha estat vista per 15.000 persones.

Els interessats poden consultar al web més d’un centenar de documents, des del catàleg de la mostra a imatges, vídeos i àudios relacionats amb la història de la festa obrera a nivell internacional i espanyol. Els documents procedeixen de més de trenta arxius nacionals i estrangers.

El mapamundi sobre les hores de treball al món, que podem trobar al web, mostra que, malgrat ha passat més d’un segle de reivindicació, encara falta molt per a que les vuit hores de treball siguin una realitat global.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Història i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.