Stalin, la polèmica

Ja fa uns mesos parlaven en aquest mateix bloc del polèmic llibre Stalin. Historia y crítica de una leyenda negra (El Viejo Topo, 2011), del filòsof italià Domenico Losurdo.

La publicació a Itàlia del llibre va desencadenar una llarga i agra polèmica, i no només als mitjans intel•lectuals i periodístics de l’esquerra. Una polèmica que es va iniciar amb la publicació en Liberazione, òrgan oficial de Rifondazione Comunista, d’una ressenya del llibre, ressenya que va desencadenar la irada protesta d’un nombrós grup de redactors del propi diari. A partir d’aquí, es van produir moltes intervencions, a favor i en contra del text de Losurdo.

La revista El Viejo Topo, en el seu número 280 (maig 2011) va reunir algunes d’aquestes intervencions. Podeu descarregar-vos el dossier de la polèmica a: http://www.elviejotopo.com/web/archivo_revista.php?arch=1595.pdf

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Biografies, Història i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.