Correspondència de Rosa Luxemburg

El passat febrer veia la llum l’obra The letters of Rosa Luxemburg (Verso, 2011) editat per Annelies Laschitza, Georg Adler, and Peter Hudis.

Es tracta de la col·lecció més completa de cartes de Rosa Luxemburg que hagi estat publicada en llengua anglesa. En el llibre s’incloen 190 cartes escrites a figures destacades del moviment socialista europeu i internacional, destacant les enviades a Leo Jogiches, Karl Kautsky, Clara Zetkin i Karl Liebknecht, que eren els seus millors amics i camarades de lluita. En castellà disponesem de la traducció de part d’aquesta correspondència -en edicions avui només accessibles a biblioteques-, com són les Cartas de la prisión (Cénit, 1931), que recullen les enviades a Karl i Luise Kautsky (reeditades el 1975 per Galba) i a Sonia Liebknecht i Cartas de amor a Leon Jogichès (Ed. de la Flor, 1973).

Podeu llegir les ressenyes que van fer del llibre a The Guardian i a New Statesman i consultar l’entrevista que va fer Red Pepper a Peter Hudis, un dels editors literaris, traduïda al castellà a Rebelion.org amb el títol “Leyendo a Rosa Luxemburgo“.

Us recordem que també podeu trobar més material de Rosa Luxemburg en anglès al Rosa Luxemburg Internet Archive, que forma part del projecte Marxist Internet Archive del que ja hem parlat en aquest bloc.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Biografies, Materials i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.