Joves treballadors i crisi

Us presentem un nou informe de Daniel Lacalle de la Fundación de Investigaciones Marxistes

En aquest breu treball es posa de manifest que els joves estan sent les grans víctimes de la crisi econòmica, tant social com laboralment. Així ho reconeix l’última memòria del Consejo Económico y Social relativa a la situació socioeconòmica i laboral de l’any 2010. Aquesta memòria diu sobre les taxes d’atur que “destaca l’increment generalitzat de les mateixes, increment que és especialment intens en les persones més joves i amb nivell de formació mitjà i baix, les taxes d’atur són superiors a la mitjana nacional“. La mateixa memòria afirma que “En el cas dels joves es manté, a més, un percentatge relativament elevat de persona subempleades (…) Tot això és símptoma del deteriorament de la situació en el mercat de treball d’aquest col·lectiu durant els tres últims anys de crisi econòmica, no només per l’augment del nombre de persones desocupades sinó també perquè un nombre creixent de joves troben llocs de treball no plenament satisfactoris, amb una jornada laboral inferior a la desitjada. A més (…) la taxa d’atur dels joves més que duplica la taxa mitjana de la Unió Europea

Podeu descarregar l’informe complet a: Jóvenes trabajadores y crisis

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Economia i Treball i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.